Hoogeveen in dying seconds naar winst tegen ODIN’59

Jeroen Kamphuis scoorde twee keer voor Hoogeveen
© RTV Drenthe/René Posthuma
VOETBAL - Hoogeveen heeft de belangrijke overwinning tegen DEM (2-3) een groots vervolg gegeven in de Derde Divisie A. De confrontatie met hekkensluiter ODIN'59 werd in de dying seconds beslist: 3-2.
Waar de eerste ontmoeting medio november met 3-1 werd gewonnen, greep Hoogeveen in de return wederom de volle winst, maar een kopie van de eerste ontmoeting was het zeker niet. Al snel keek Hoogeveen tegen een 2-0 achterstand aan in de wedstrijd die een kwartier later begon, omdat de assistent-scheidsrechter in de file stond.
Na de onderbreking zette de thuisploeg alles op alles om de schade te repareren en dit bleef niet zonder resultaat. Nadat Justin Benjamins de spanning terugbracht halverwege de tweede helft, zette Jeroen Kamphuis het duel in de slotfase volledig op zijn kop met twee doelpunten. Interim-trainer Gert Heerkes, die Hoogeveen dit seizoen samen met Jan de Jonge moet behoeden voor degradatie, was tevreden met het eindresultaat.

'Hangen en wurgen'

''Deze overwinning kwam met hangen en wurgen tot stand, maar is zeker verdiend. We begonnen heel goed, maar twee persoonlijke fouten werden direct afgestraft. In de tweede helft waren wij de baas op het veld en gelukkig pakten we daarmee de volle winst, maar we zijn er nog niet. Ik ben wel heel tevreden met de veerkracht die we hebben getoond.''
Door de overwinning staat Hoogeveen op de zestiende plek. Twaalf punten boven Kampong en drie punten onder Staphorst. Het gat met de veilige veertiende plek, waar VVSB bivakkeert, bedraag vijf punten. Zaterdag 4 mei speelt Hoogeveen uit tegen Sparta Nijkerk.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.