100.000 euro voor negen ideeën van jongeren uit Assen

Geld voor negen ideeën
© gemeente Assen
Negen ideeën van jongeren voor het verbeteren van hun stad, wijk of buurt, krijgen geld van de gemeente Assen. Dat werd gisteravond bekend tijdens het slot van de campagne 'Topidee? Kom ermee!' bij Podium Zuidhaege.
In totaal dienden veertien Assense jongeren van 12 tot en met 27 jaar ideeën in. Negen daarvan kregen de meeste stemmen in een speciale app en kunnen nu op geld rekenen uit een pot van in totaal 100.000 euro, die de gemeente de komende drie jaar beschikbaar stelt. Voorwaarde is wel dat de jongeren deze ideeën zelf uitvoeren.
De winnende ideeën zijn onder meer een PopUp Podium in Assen voor muzikale jongeren en coverbands, een kroegentocht zonder alcohol en het voeren van gesprekken op scholen over zelfliefde en respect.
De ideeën waar minder op gestemd is, worden nog niet afgeschoten. Mogelijk worden ze alsnog uitgevoerd met behulp van experts, andere organisaties of via andere geldpotjes.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.