FC Emmen heeft bereiken play-offs ineens weer helemaal in eigen hand

FC Emmen kan maandag de play-off-plek weer bemachtigen
© Cor Lasker
VOETBAL - Door de bizarre 3-2 zege van een week geleden bij Telstar hield FC Emmen de hoop op de play-offs in leven. Een dag later bood Jeredy Hilterman zijn oude club ook nog eens de helpende hand door namens Willem II de 1-1 te scoren tegen concurrent MVV en na vanavond heeft Emmen het bereiken van de play-offs voor promotie naar de eredivisie weer helemaal in eigen hand.
MVV ging namelijk kansloos met 3-0 onderuit bij De Graafschap en daardoor blijft het gat tussen MVV en FC Emmen steken op twee punten en dat terwijl de formatie van interim-trainer Alfons Arts nog in actie moet komen in deze 36e speelronde.
Als Emmen komende maandagavond, thuis, weet te winnen van Helmond Sport (dat een punt minder heeft dan Emmen) dan heeft de club de play-off-plek in handen én dat met dan nog twee duels te spelen.

Cambuur en VVV laten het liggen

Twee andere concurrenten van FC Emmen, Cambuur en VVV-Venlo, lijken uitgeschakeld voor het toetje. Cambuur speelde met 3-3 gelijk tegen FC Dordrecht en VVV-Venlo verloor met 2-3 van FC Den Bosch. Door die resultaten staan de Friezen en Limburgers respectievelijk 4 en 5 punten onder MVV.

Promotiestrijd nog niet gestreden

In de strijd om directe promotie veranderde er vanavavond helemaal niets. Willem II en FC Groningen speelden met 1-1 gelijk en Roda JC kwam in Amsterdam ook niet langs Jong Ajax (eveneens 1-1) en dus blijft Willem II koploper, Roda JC de nummer 2 en Groningen de nummer 3.
Willem II heeft met nog twee duels te spelen 75 punten, Roda JC heeft er 72 en Groningen staat na vanavond op 71.

Live op Radio Drenthe

Uiteraard is FC Emmen - Helmond Sport komende maandag live te volgen op Radio Drenthe. Verslaggevers René Posthuma en Niels Dijkhuizen zijn vanaf 19.30 uur in de lucht met de voorbeschouwing. De aftrap is een half uur later.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.