'Ik snap de frustraties van mijn trainers van vroeger nu beter'

Edwin Drenth is te gast in de Onze Club Podcast
© RTV Drenthe / Stijn Steenhuis
Dit voetbalseizoen komt RTV Drenthe elke dinsdagmiddag met de Onze Club Podcast. Een audioshow over amateurvoetbal in Drenthe én het gelijknamige tv-programma van de provinciale omroep.
Deze week een jubileumaflevering. Het is namelijk de vijftigste Onze Club Podcast en dat verdient een gast van formaat. Die is gevonden in de persoon van Edwin Drenth. De voormalig topschutter van VV Valthermond heeft een hoop meegemaakt in zijn lange voetbalcarrière en weet daar smakelijk over te vertellen.

Meer begrip

Met een verleden bij Pekelder Boys, BV Veendam, Nieuw Buinen, Titan en Valthermond zijn er verhalen te over. Inmiddels is hij de hoofdtrainer van Gasselternijveen en jeugdtrainer bij VKW. "Als trainer kijk je heel anders naar het spelletje en begrijp je met terugwerkende kracht de frustratie van trainers die je hebt gehad beter", lacht Edwin na het vertellen van een anekdote.
Drenth is een voetbaldier pur sang en staat vier van de vijf avonden doordeweeks op het veld te coachen, maar heeft naast het voetbal ook veel ruimte voor gezelligheid. Zo eindigde een training op sportpark De Meent ooit eens in Café de Twee in Stadskanaal met de sidekick van dienst. "We zijn wel van een biertje. Dat hoort erbij." Een andere keer versliep hij zich voor de derby met Nieuw Buinen tegen FC Ter Apel '96. "Ik zie die boze koppen van Appie Schipper en Atie Rasters nog voor me."
Lees verder onder de video
'Ik snap de frustraties van mijn trainers van vroeger nu beter'
Stijn Steenhuis mikt alvast op de vreugde van afgelopen weekend, want waar MSC en Smilde '94 het kampioensfeest moesten uitstellen, kon de kurk wel van de champagne verderop in Meppel bij de zaterdagtak van Alcides. En ook op Erica was het feest, want zij pakten drie broodnodige punten op bezoek bij VV Dalen.
Sidekick en Valthermond-verdediger Tom Meijers blikt tijdens deze jubileumuitzending terug op vijftig keer de Onze Club Podcast. Met het begin van de podcast, heerlijke quotes van voormalig podcastgasten Ben Batterink en Martin Drent en bovenal alle clubs en gasten die deze podcast mogelijk hebben gemaakt.
Steenhuis verrast met een cadeautje en dus wordt de podcast tijdelijk stilgelegd. Meijers verwent de inwendige mens op zijn beurt met een taart voor de hele redactie. Voeg daar de ragfijne verhalen van Drenth aan toe en deze vijftigste Onze Club Podcast is een feest om te beluisteren!

Meepraten via de OCP-app

Vorig seizoen werd de Onze Club Podcast-app geïntroduceerd voor alle liefhebbers die niet uitgepraat raken over het amateurvoetbal in Drenthe. De app telt inmiddels meer dan honderdvijftig leden uit het Drentse amateurvoetbal. Wil je ook meepraten? Dat kan. Tik de host of de sidekick aan op sociale media en je wordt toegevoegd aan de Onze Club Podcast-app of klik op deze uitnodigingslink.

Abonneer je op deze podcast

Mis niets van het Drentse amateurvoetbal en abonneer je op de Onze Club Podcast. Die is te vinden in je favoriete podcast-app. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren op Spotify, iTunes of Apple Podcasts. Daar kun je je ook abonneren, zodat je geen aflevering hoeft te missen.
Edwin Drenth (Gasselternijveen) | S02A30 | Onze Club Podcast

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.