Oud-Emmen speler Frank Olijve bekroond met eretegel voor De Oude Meerdijk

Een trotse Frank Olijve bij 'zijn' tegel
© RTV Drenthe / Sander Foekens
VOETBAL - Voorafgaand aan FC Emmen - De Graafschap is voormalig FC Emmen-speler Frank Olijve geëerd met een eretegel voor De Oude Meerdijk. De tegel van de middenvelder, die vorige week bekend maakte te stoppen met voetballen, is de vierde die bij het stadion is neergelegd.
Tussen 2013 en 2017 speelde Olijve 125 wedstrijden voor de Drenten, waarin hij twaalf keer scoorde en enkele seizoenen de aanvoerdersband droeg. In Emmen groeide hij uit tot publiekslieveling, die ook buiten het veld zich inzette voor de club. Naast FC Emmen kwam de 35-jarige Olijve ook uit voor FC Groningen, PEC Zwolle, Orange County in de Verenigde Staten en De Graafschap.

Meer eretegels

Olijve is na Dick Lukkien, Riny van Vilsteren en Michel van Oostrum de vierde Emmenaar die een eretegel heeft gekregen. De bedoeling is dat er volgend jaar in het jubileumjaar, in augustus in totaal tien eretegels voor het stadion liggen. Om de acht weken wordt er een nieuwe tegel onthuld.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.