Ajax en FC Groningen hengelen, maar Jorn Hekkert wil slagen bij FC Emmen

Ajax en FC Groningen hengelen, maar Jorn Hekkert wil slagen bij FC Emmen
© RTV Drenthe
VOETBAL - Met zijn klassieke zwarte voetbalschoenen en karakteristieke loopje is hij een opvallende verschijning tijdens de laatste training van FC Emmen in aanloop naar het uitduel tegen Telstar vanavond. Of hij, Jorn Hekkert, ook deel uitmaakt van de selectie is nog niet bekend, maar voor de vaste groep supporters aan de zijlijn is er geen twijfel: 'Hij moet mee.'
Na de training doet Hekkert, die afgelopen zomer overkwam van Go Ahead Eagles, zijn verhaal. Allereerst over die zwarte schoenen. "Die passen gewoon bij me. Ik vind ze mooi en ik scoor er heel veel mee." Hoeveel precies? In FC Emmen Onder-18 staat zijn teller op meer dan 20 treffers en in de Onder-21, waar hij lopende dit seizoen naartoe werd overgeheveld, heeft hij er ook al weer zo'n tien goals gemaakt.

'Nico vond me niet goed genoeg voor de Onder 21'

"Toen ik naar Emmen kwam vond Nico (Nico Haak, toen nog hoofd opleidingen en nu technisch manager) me niet goed genoeg voor de Onder-21", lacht Hekkert. "Of dat een foute inschatting was? Ach, misschien waren ze gewoon wel voorzichtig met me. Ik kwam bij een nieuwe club en moest ook al naar een gastgezin."
Hekkert heeft er nooit problemen mee gehad. Sterker nog, het bevalt hem uitstekend bij FC Emmen. Zo goed zelfs dat hij ook jeugdtrainer is, iets wat perfect past bij zijn opleiding (Sport & Bewegen op het Drenthe College). "Maar ik vind het vooral heel leuk om met spelers bezig te zijn die hetzelfde nastreven als ik. Om die jongens beter te maken vind ik geweldig." Dit jaar ondersteunt Hekkert de hoofdtrainer van de Onder-12, Harold Wekema. Samen maken ze volgend seizoen de stap naar de Onder-14.

Interesse van Ajax en FC Groningen, maar Hekkert tekent bij FC Emmen

Maar uiteraard is de 19-jarige Deventenaar vooral naar Emmen gekomen om te slagen in het betaalde voetbal. Bij Go Ahead Eagles liep het niet zo lekker met de hoofd opleidingen en dus is hij blij dat Emmen hem de kans bood om zich verder te ontwikkelen. Tot nu toe gaat dat misschien zelfs wel boven verwachting of in ieder geval razendsnel.
Scouts vanuit heel Nederland komen voor hem naar De Oude Meerdijk en naar verluidt hengelen Ajax en ook FC Groningen al naar de aanvallende middenvelder, die naar eigen zeggen even gemakkelijk met rechts als met links ('én af en toe ook met het hoofd') het net weet te vinden. Maar Hekkert heeft zijn keuze al gemaakt. Hij blijft bij FC Emmen, bij de club die hem laat doen wat hij het liefste doet: bezig zijn met voetballen en zichzelf en anderen ontwikkelen. "De handtekening is nog niet gezet, maar dat gaat binnen één of twee weken wel gebeuren."

'Ik hoop snel mijn debuut in FC Emmen-1 te maken'

En wat staat er dan nog mee op het verlanglijstje dit seizoen? "Ik hoop echt mijn debuut te maken in de hoofdmacht. Afgelopen vrijdag, tegen MVV, hoopte ik er al op maar verliep de wedstrijd niet echt gunstig. Wellicht gebeurt het tegen Telstar en anders volgende week tegen Helmond Sport voor eigen publiek. Ik sta in ieder geval te popelen."
Ajax en FC Groningen hengelen, maar Jorn Hekkert wil slagen bij FC Emmen

Live op Radio Drenthe en in blog

Telstar - FC Emmen begint vanavond om 20.00 uur. De live-verslaggeving is vanaf 19:30 uur te horen op Radio Drenthe. Daarnaast is de wedstrijd te volgen via ons liveblog in de app of op rtvdrenthe.nl

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.