Mis niks van de twaalfde editie van het Drèents Liedtiesfestival bij RTV Drenthe

Lisa Harms
© RTV Drenthe
Voor de twaalfde keer wordt vandaag het Drèents Liedtiesfestival gehouden. Tien finalisten bepalen wie het Songfestival voor Drentstalige muziek wint. Het decor is het ATLAS Theater in Emmen. Op RTV Drenthe mis je er geen minuut van
Stichting Reur heeft alles tot in de puntjes voorbereid en uit 22 inzendingen de tien beste kandidaten geselecteerd. Aan hen de schone taak om Lisa Harms op te volgen, die het festival vorig jaar won met haar nummer Tot de zun uut giet.
Festivaldirecteur Bert Kamping kijkt uit naar het muziekfestijn, dat dit keer over wat nieuwe technische snufjes beschikt. "We hebben voor het eerst losse podiumdelen op wielen, zodat we bij elk optreden een andere opstelling kunnen laten zien. Ook nieuw zijn de grote schermen waarop we van alles kunnen laten zien", zegt Kamping.

Finalisten Drèents Liedtiesfestival 2024

Titel Artiest
Gister Skuur
Törf, jenever en spiet Martin Hietkamp
Schoonebeeker Eulie Dréents Grøs
Hey Suzie Sister Sister
Bewondern Chantal Hulshof
t Padtie Ellen Dost
Soms Werilt
t Is zo wisse (as een klontie zuut is) Marianne Veenstra
Altied nog wat kind Laura Dik
Umdat 't zo niet langer kan Richard Nijstad
Ook Lisa Harms zal weer optreden tijdens het festival. Ook mag ze de eerste prijs uitreiken aan de winnaar van deze editie. "Dit keer heb ik een stuk minder zenuwen dan vorig jaar. Aan de deelnemers wil ik vooral meegeven dat ze moeten genieten", zegt Harms.
De winnaar mag zich de trots van de provincie noemen en bovendien namens Drenthe meedoen aan het Regio Songfestival, dat op zaterdag 9 november in Maastricht wordt gehouden.

Volg het Drèents Liedtiesfestival bij RTV Drenthe

Liefhebbers van de Drentse muziek hoeven geen minuut te missen want RTV Drenthe zendt het muziekfeest uit. Vanaf 20:00 uur tot 22:00 uur zie jij op TV Drenthe wie de prijs opeist.
Voorbereidingen op het Drèents Liedtiesfestival 2024

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.