'Als er een club uit de Vierde Divisie komt, blijf ik liever bij WKE'

WKE'er Djairo Fik is te gast in de Onze Club Podcast
© RTV Drenthe / Stijn Steenhuis
Dit voetbalseizoen komt RTV Drenthe elke dinsdagmiddag met de Onze Club Podcast. Een audioshow over amateurvoetbal in Drenthe én het gelijknamige tv-programma van de provinciale omroep.
Met 15 doelpunten is hij net voor Lorenzo Hindriks de clubtopscorer van WKE '16. Djairo Fik, inderdaad zoon van Robert en broer van Devando en Dani, is goed op schot in de eerste klasse J. "Fikkie on fire", reageert sidekick Tom Meijers op het doelpuntenaantal van de podcastgast van vandaag. Ondanks zijn aanstaande schorsing is Fik tevreden over zijn doelpuntenproductie, al is het seizoen voor hem pas geslaagd bij twintig goals.

'Voel me er thuis'

Waar zijn plafond ligt, durft hij niet te zeggen. Maar dat de 21-jarige goalgetter op zijn plek zit op het kamp staat buiten kijf: "Ik voel me er erg thuis. Ik ben snel in de groep opgenomen en zou hier niet zomaar weer weggaan. Als er een club uit de Vierde Divisie komt, blijf ik liever bij WKE'16 in de eerste klasse."
Zijn kracht zit hem in zijn snelheid, zegt Fik. "Als ik iemand voorbij ben, halen ze me nooit meer in." De vleugelaanvaller gunt zijn broer liever een doelpunt dan dat hij zelf een assist geeft. "Het is heel leuk om samen met Devando te spelen." Dat lukt nu niet vanwege een kruisbandblessure. Toch praten ze wel veel, net als met z'n vader. "Hij staat elke week langs de lijn en dan praten we over wat ik beter kan doen."

Kampioenskoorts en trashtalk

En waar Meijers is bevangen door Countrykoorts, heeft host Stijn Steenhuis symptomen van kampioenskoorts. Althans, hij behandelt de clubs waar het virus zich inmiddels meester maakt over de clubmensen. "Bargeres en MSC lijken de eerste kampioenen van Drenthe te gaan worden."
Sidekick Meijers stond afgelopen weekend in de spits namens vv Valthermond en behandelt de eigenschappen van een goede aanvalsleider met Fik, die het dichtbij huis houdt: "Henk Bakker is erg balvast, daar kun je door verder voetballen. Dat is voor mij erg belangrijk." Maar een beetje eigenwijsheid misstaat ook niet. "En een beetje trashtalk hoort er ook bij, vïndt Meijers. "Ik heb het in het veld vaak verbaal aan de stok gehad met Bakker, dat hoort erbij. Als het eindsignaal dan heeft geklonken is het ook weer klaar."

Meepraten via de OCP-app

Vorig seizoen werd de Onze Club Podcast-app geïntroduceerd voor alle liefhebbers die niet uitgepraat raken over het amateurvoetbal in Drenthe. De app telt inmiddels meer dan honderddertig leden uit het Drentse amateurvoetbal. Wil je ook meepraten? Dat kan. Tik de host of de sidekick aan op sociale media en je wordt toegevoegd aan de Onze Club Podcast-app of klik op deze uitnodigingslink.

Abonneer je op deze podcast

Mis niets van het Drentse amateurvoetbal en abonneer je op de Onze Club Podcast. Die is te vinden in je favoriete podcast-app. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren op Spotify, iTunes of Apple Podcasts. Daar kun je je ook abonneren, zodat je geen aflevering hoeft te missen.
Djairo Fik (WKE'16) | S02A28 | Onze Club Podcast

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.