Drentse Talentprijs Cultuur naar theatermakers Max Wind en Joeri Heegstra

Max Wind en Joeri Heegstra winnen Drentse Talentprijs Cultuur
© RTV Drenthe/Martin van der Veen
Max Wind en Joeri Heegstra hebben de Drentse Talentprijs Cultuur 2024 gewonnen. Volgens de jury zijn de theatermakers in staat om maatschappelijke thema's op een originele en poëtische wijze vorm te geven.
De twee Assenaren schreven vorig jaar humoristische voorstelling Exit Poll, waarin gespeeld wordt met het idee wat er zou gebeuren als 80 procent van de Nederlanders blanco zou stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen. Dit jaar schreven ze voor de vooropleiding van Garage TDI de voorstelling 'Het uur der Aarde in Drenthe'.
Wind (31) en Heegstra (30) begonnen hun carrière bij Garage TDI, toen het nog theaterschool NizNo heette. Beiden volgden de performersopleiding aan de Toneelacademie Maastricht.

Opnieuw winnend duo

De prijs van de Stichting Kunst & Cultuur wordt jaarlijks uitgereikt om cultureel talent in de schijnwerpers te zetten. De prijs bestaat uit een cheque van 2.500 euro en een sculptuur. Vorig jaar gingen theatermakers Stella van den Sigtenhorst en Lusanne Arts er met de prijs vandoor.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.