Deze vier Drenten zijn genomineerd voor de Talentprijs Cultuur

Max Wind (lb), Jules ten Velde (lo), Joeri Heegstra (ro) en Hans van der Werf (ro)
© RTV Drenthe
Een modeontwerper moet het opnemen tegen drie theatermakers voor de Drentse Talentprijs Cultuur. De prijs wordt op maandag 15 april voor de veertiende keer uitgereikt en dit zijn de genomineerden.

Jules ten Velde

Deze 29-jarige modeontwerper uit Emmen brak vorig jaar door met zijn eerste modecollectie in Parijs. Het ging om twaalf witte jurken met een knipoog naar historische kostuums en de collectie was ook te bewonderen in Californië en Tokio.
De Emmenaar werkt voor het Amsterdamse modelabel Extreme Cashmere. Hij heeft zijn nominatie te danken aan zijn duurzame en artistieke benadering van mode.

Hans van der Werf

Hans van der Werf (25) uit Borger is een multitalent en heeft op dit moment veel succes met zijn band Hiigo en het nummer Tankstation. Hiervoor wordt hij alleen niet genomineerd. Van der Werf regisseerde vorig jaar namelijk ook de succesvolle theatervoorstelling De Vlaggenhijsers als vervolg op de gelijknamige documentairefilm.
De Drentse jury ziet hem als een taalkunstenaar en stimulerend theaterdocent.

Max Wind en Joeri Heegstra

Toneelmakers Wind (31) en Heegstra (30) uit Assen hebben beiden aan de toneelacademie in Maastricht gestudeerd en na hun opleiding zijn ze samen gaan werken. Vorig jaar schreven ze samen de lunchvoorstelling Exit Poll voor het Nationaal Theater en Theater Bellevue. Een komische voorstelling waarin de 'wat als 80 procent van de Nederlanders blanco zou stemmen' centraal stond.
Daarnaast werkte het duo bij De Balie in Amsterdam aan een voorstelling. Beiden begonnen hun carrière bij NiznO (nu Garage TDI) in Assen en zijn daarmee volgens de jury een voorbeeld voor jongeren in Drenthe.

Jury

De vier talenten zijn genomineerd uit een groep van 27 Drentse namen. Deze groep bestaat uit singer-songwriters, literatuurtalenten, acteurs, kunstenaars, filmers en acrobaten. De jury van dit jaar bestond uit Annelies Bakelaar (Bilbionet), Laura Popken (Dagblad van het Noorden), Marieke Smink (CBK Emmen), Wessel de Vries (Het Podium Hoogeveen) en Remco van Zandvoort (Garage TDI).
Een landelijke jury neemt binnenkort de beslissing wie van de drie genomineerden dit jaar de Drentse Talentprijs Cultuur verdient.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.