FC Emmen-speler Jorrit Smeets zegt profvoetbal vaarwel: 'Was een ongelofelijke reis'

Jorrit Smeets stopt na dit seizoen als betaald voetballer
© RTV Drenthe
VOETBAL - Jorrit Smeets stopt na dit seizoen met betaald voetbal. Dat maakte de middenvelder vanmiddag bekend via zijn Instagram-account.
"Het was een ongelofelijke reis vol hoogtepunten, uitdagingen en onvergetelijke momenten waar ik altijd met trots op zal terugkijken", vertelt hij. "Maar het was ook een reis waarin ik mezelf als persoon voorbij ben gegaan en daarmee het plezier als voetballer verloren ben. Ik wil mijn familie, voormalig teamgenoten, huidige teamgenoten, coaches en fans bedanken voor de onvoorwaardelijke steun gedurende mijn hele carrière."
Smeets kwam eind augustus vorig jaar naar FC Emmen. Daarvoor speelde hij bij Almere City FC, Fortuna Sittard en Roda JC. Met name bij Fortuna groeide hij uit tot een publiekslieveling.
De teller staat voor de 29-jarige middenvelder momenteel op 205 wedstrijden in het betaalde voetbal, waarvan 21 voor onze club. Vorige maand scoorde hij tegen Jong Ajax zijn eerste treffer voor FC Emmen, door van grote afstand schitterend raak te schieten.

Buitenlands avontuur

Voor zijn komst naar FC Emmen hoopte Smeets op een buitenlands avontuur. Hij was namelijk net met Almere City, uitgerekend ten koste van Emmen, gepromoveerd naar de eredivisie en na een lange periode van revalideren was hij weer basisspeler bij de club uit Flevoland. Hij kon bij Almere blijven, maar besloot die club in de wachtkamer te zetten. "Ik wilde heel graag nog eens een buitenlands avontuur aangaan. Er kwamen wat kansen, maar niet wat ik wilde. Ondertussen schakelde Almere City - terecht - door en viel die optie weg", zei hij bij zijn komst naar Emmen.
De ambitie van de Drentse club, terugkeren naar de eredivisie met aanvallend voetbal, gaf hem de doorslag om naar Drenthe te komen. Dat kan nog steeds, al heeft Emmen het bereiken van de play-offs dit seizoen niet meer in eigen hand. De achterstand op de plek die recht geeft op het spelen van de nacompetitie om promotie bedraagt 2 punten met nog drie duels te spelen. "Ik ga er in ieder geval alles aan doen om mijn loopbaan op een waardige manier af te sluiten", besluit Smeets.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.