Alfons Arts: 'Niet goed, maar dit is wel wat we nodig hadden'

Blijheid bij de technische staf van FC Emmen na de zege op Telstar
© Jari Leijssenaar
VOETBAL - Alfons Arts stapte na een intensieve eerste werkweek, waarin hij veel gesprekken voerde maar vooral luisterde naar zijn spelers, met een goed gevoel de bus in richting Velsen-Zuid, maar het goede gevoel verdween in de eerste helft als sneeuw voor de zon.
De gemaakte afspraken bleken snel te zijn vergeten. Gelukkig voor de interim-trainer bracht een rode kaart voor Telstar, vlak voor rust, nieuwe hoop waarna het duel in de tweede helft volledig kantelde.

Kinderachtige tegengoals

"We kwamen in de eerste helft de gemaakte afspraken niet na. Met name aan de bal deden we het niet goed. We wilden onze backs vrijspelen en dan met loopacties in de diepte hun verdedigers voor keuzes stellen, maar ik heb volgens mij niet één loopactie gezien. Bovendien gaven we op zeer kinderachtige wijze twee goals weg. We wisten dat ze het speelveld klein wilden maken en ons dan tot fouten te dwingen en dat gebeurde bij die eerste goal en bij die 2-0 uit een corner komen we de afspraken gewoon niet na. De hele week is erop gehamerd dat Oude Kotte en Apau hun koppers zijn en toch gaat het mis. En zelfs met tien man kreeg Oude Kotte nog een kans. Dat mag gewoon niet."
Die rode kaart voor Jay Kruiver gaf Emmen nieuwe hoop en het scenario dat Arts in de rust in zijn hoofd had pakte geweldig uit en ook nog eens razendsnel. "Met een hoog baltempo, door het veld breed te houden en snel van kant te wisselen weet je dat er ruimtes komen en in die fase leverde ons dat twee goede goals en een cadeautje van Koeman op. Ik was net aan het overleggen met mijn collega's, toen ik zag dat hij de bal voor zich uit gooide en Ben Scholte de bal binnen schoot. Ik hoorde dat hij dacht dat er was gefloten voor een vrije bal."

Volgende finale over tien dagen

"Dit is wat de spelersgroep nodig had. We leven nog en gaan ons nu voorbereiden op de volgende finale, want dat zal het duel tegen Helmond Sport over tien dagen zeker zijn."
Alfons Arts: 'Niet goed, maar dat telt nu niet. We leven nog'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.