Wordt Arts de wonderdokter van FC Emmen? 'Veel luisteren en trainen'

Wordt Arts de wonderdokter van FC Emmen? 'Veel luisteren en trainen'
© RTV Drenthe
VOETBAL - Het schokeffect na het ontslag van trainer Fred Grim bleef vorige week uit voor FC Emmen. Onder toeziend oog van Alfons Arts en Michel van Oostrum, die weliswaar hun handtekeningen al hadden gezet maar het duel tegen MVV nog vanaf de tribune moesten bekijken, werd na een ruststand van 1-0 met 1-3 verloren. De doelstelling - het halen van de play-offs - werd daardoor een flink stuk lastiger.
"Niet onmogelijk, maar we zijn wel afhankelijk van andere clubs", beseft Arts die het seizoen zal afmaken als hoofdtrainer, met Van Oostrum en Marc Hegeman als zijn assistenten. "Maar zolang er een kans is moet je ervoor gaan. Maar we kijken in eerste instantie alleen naar onszelf. Wij moeten ons ding doen en dan pas mogen we hopen op medewerking van onze concurrentie."

'Ik voelde de ontlading'

Kort na het verloren duel tegen MVV kregen beide interim-trainers te horen dat alle (financiële) zaken met Grim waren afgerond en dat ze een dag later dan echt aan hun klus konden beginnen. "Of dat jammer was? Ach, het is zoals het is. Marc Hegeman heeft het prima gedaan vorige week. Het is alleen jammer dat het elftal geen boost kreeg van die prachtige 1-0. Ik zag en voelde de ontlading, maar na de 1-1 bleek het vertrouwen ineens helemaal weg. Niet voor het eerst kreeg het elftal een snelle tik eroverheen. Pas in de absolute slotfase kwam er weer iets van dreiging terug. Ik denk dat het omgaan met teleurstellingen één van de belangrijkste processen is die we de komende weken moeten zien te verbeteren en hoe zetten we dat om in een positief resultaat. Daarnaast moeten we ervoor zorgen dat we een prima, stabiele eerste helft zoals afgelopen vrijdag een goed vervolg geven na de pauze."

'Deze groep heeft gewoon een overwinning nodig'

"Of dat een gebrek aan vertrouwen is? Dat weet ik niet. Wat is vertrouwen? Als ik elke week speel, heb ik dan vertrouwen? Deze groep heeft gewoon een overwinning nodig. Dat klinkt simpel. Dat is het ook, maar zo is het wel."

35ste Telstar - FC Emmen

FC Emmen gaat voor de 35ste keer op bezoek bij 'de Witte Leeuwen', zoals Telstar liefkozend wordt genoemd. Van de vorige 34 ontmoetingen won Emmen er 13 en de thuisclub er 10.
Het eerste bezoek aan Sportpark Schoonenberg leverde Emmen, op 25 maart 1986, de eerste uitzege in het betaalde voetbal op. Onder leiding van trainer Theo Verlangen won Emmen met 3-4. Voor de Drentse ploeg scoorden Henry Pelleboer, Walter Waalderbos en Leo Vonk (2x). De 3-4, van Telstar, werd gemaakt door de 19-jarige Michel van Oostrum.

Laatste acht thuisduels ongeslagen

Telstar, dat op dit moment 16de staat in de Keuken Kampioen Divisie, zit in een aardige flow. Sinds trainer Mike Snoei, begin februari, werd ontslagen zijn de Noord-Hollanders al acht thuisduels op rij ongeslagen, met vier gelijke spelen en vier overwinningen. De laatste drie thuiswedstrijden werden allemaal gewonnen: tegen ADO Den Haag (3-1), Jong FC Utrecht (5-1) en Jong PSV (3-1). De laatste thuisnederlaag leed Telstar op 15 december 2023, tegen FC Dordrecht (0-2).

Arts mist vijftal

FC Emmen reist gehavend af naar Velsen-Zuid, want naast Chardi Landu, Bradly van Hoeven en Robin Schouten is ook Jorrit Smeets niet fit genoeg om te spelen. Bovendien is Michaël Heylen geschorst na zijn vijfde gele kaart afgelopen vrijdag tegen MVV. "Voor die laatste gaat Dennis Vos spelen", is Arts helder. De oefenmeester maakt sowieso geen geheim van zijn opstelling, waarin ook een plek is gereserveerd voor Joey Konings. Hij lost voorin Ben Scholte af en zal vanaf de flank komen, net als Vicente Besuijen. Zij moeten, net als Desley Ubbink die achter de spits speelt, moeten zorgen voor aanvoer richting Piotr Parzyszek.
Wordt Arts de wonderdokter van FC Emmen? 'Veel luisteren en trainen'

Live op Radio Drenthe

Telstar - FC Emmen begint vanavond om 20.00 uur. René Posthuma en Niels Dijkhuizen zijn onze verslaggevers op Sportpark Schoonenberg, waar de live-uitzending op Radio Drenthe om 19.30 uur begint.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.