Zoektocht op Zuidlaardermeer gaat door, 'opvallend detail' gevonden in kleding

De politie is vanochtend grootschalig en met meerdere eenheden aan het zoeken geslagen op het Zuidlaardermeer bij Midlaren. Een politiehelikopter, sonarboot en een team van forensische opsporing zochten naar een mogelijke drenkeling, in de middag ging de zoektocht verder met alleen boten.
"Er is een stapeltje kleren gevonden langs de waterkant, daarom zijn we nu aan het zoeken of er iemand op, in of rond het water is", laat een woordvoerder van de politie desgevraagd weten.

Anton

De politie heeft foto's van de kledingstukken gedeeld. "Het is op dit moment onduidelijk van wie de kleding is. Bij de politie is op dit moment ook geen vermissing bekend, die we kunnen linken aan deze kleding", staat in een statement. "Opvallend detail is dat in één van de labels van de kleding de naam 'Anton' staat geschreven. Het kan natuurlijk zijn dat de kleding gedragen werd door iemand met een andere naam."
De zoektocht gaat in ieder geval tot de avond door, maar zal als het donker wordt worden afgebroken. "Er zijn geen vermiste personen gemeld in deze omgeving, maar als iemand merkt dat er iemand niet is thuisgekomen dan roepen we de mensen op om dit bij ons te melden. Of als iemand zijn kleren daar zelf heeft laten liggen, laat het dan ook even weten", aldus de politie.
Zoektocht naar mogelijke drenkeling Zuidlaardermeer

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.