Countryrock supergroep Megapint wil doorbreken

Megapint bij Djammen in de studio
© RTV Drenthe / Fred van Os
"Ja, groot worden hè", antwoordt Megapints frontman Ferdy Doldersum op de vraag wat de bedoeling is met zijn nieuwe band. Samen met een viertal getalenteerde muzikanten uit de Zuidoosthoek is hij de countryrockformatie vorig jaar begonnen. De band is vernoemd naar de legendarische 'mega pint'-uitspraak van Johnny Depp in de rechtszaak tegen zijn ex-vriendin Amber Heard.
Of de band net zo'n vlucht neemt als Depp's uitspraak is nog maar de vraag, maar de intentie is er volgens Doldersum wel.

Supergroep

Met Rowdy Prins op gitaar, Kris Tiemens op basgitaar, Andy Nijmeijer op toetsen en Niels Voskuil op drums, zal het mislukken van doorbraak aan de muzikanten niet liggen. "Een clubje idioten bij elkaar", lacht Doldersum. De mannen kennen elkaar al jaren en hebben ook al vaker samen gespeeld, maar toch is Megapint net weer anders. "Ja, dit is mooier hè". lacht Doldersum.

Countryrock

De muziek van de band vindt het midden tussen rock en country. "Ja, dat is mooie muziek. Het is helemaal weer in tegenwoordig hè. Beyoncé", doelt Doldersum op de populaire nieuwe countryplaat van de Amerikaanse zangeres. De nieuwste single van Megapint heet Men of Legacy en waar het over gaat? "Ja, waar gaat het eigenlijk over", kijkt Doldersum vragend zijn bandleden aan. "Dan moet je 'm opzetten."
Klik hier voor de video's en hier om de Djammen-uitzending te bekijken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.