Màvcase wil brug slaan tussen hiphop en Drenthe

Jamal Arts oftewel Màvcase
© RTV Drenthe / Fred van Os
Een jaar geleden hadden nog maar weinig mensen van hem gehoord en ineens was hij daar: Jamal Arts, oftewel Màvcase uit Emmen. De jonge rapper maakt al jaren muziek, maar nadat zijn EP Ambiance vorig jaar uitkwam, ging het balletje rollen.
"Ik snap dat je me een jaar geleden nog niet kende, want toen kende ik mezelf eigenlijk ook niet", lacht hij. Dat is inmiddels anders. Met zijn lay-back en relaxte hiphop wil hij laten zien dat Drenthe best wat in de melk te brokkelen heeft op het landelijke hiphop-toneel.

Ondergewaardeerd

"Over het algemeen is Drenthe qua hiphop wel een vergeten stukje Nederland, helaas", meent de rapper. Volgens hem onterecht, want talent is er genoeg. Zijn doel is om mensen in de Randstad dat talent te laten zien.
"Ik vind toch wel dat ik een van de eersten van de nieuwe generatie ben die iets durfde te doen op het internet." Hij begon met het plaatsen van liedjes op Youtube. "Uiteindelijk is dat op Spotify en de grotere platformen beland." Màvcase hoopt dat het momentum ook overslaat op andere hiphop-artiesten uit het Noorden.
"Je kunt ook hier, met minder openingen en minder deuren die opengaan, leuke moves maken. Daar hoef je niet per se voor naar Hilversum."

Roots

Arts werd niet geboren in Drenthe, maar is er wel opgegroeid en dat is ook te horen in de muziek. De rust en ruimte die Drenthe uitstraalt, sluit naadloos aan bij de soms zelfs wat dromerige nummers.
"Hoe ik de sound zou omschrijven is gewoon: voor en door de chiller. Voor mensen die houden van ontspannen, door mensen die houden van ontspannen, dus dat is een beetje hoe je het moet zien."
Op 5 mei brengt hij zijn chille hiphop op het Bevrijdingfestival in Assen. Klik hier voor de video's en hier om de Djammen-uitzending te bekijken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.