Alcides vergeet te scoren tegen Drachtster Boys en verliest: 0-1

Alcides zondag trainer Carl Furda ziet de laatste kans van zijn ploeg naast gaan
© RTV Drenthe/René Posthuma
VOETBAL - In een week waarin Jubbega zich terugtrok uit de 1e klasse I van het weekendvoetbal, verloor Alcides in eigen huis met 0-1 van Drachtster Boys. De ploeg van trainer Carl Furda kreeg genoeg kansen, maar kwam maar niet tot scoren.
Door de nederlaag zakte de ploeg uit Meppel naar de laatste plaats, maar die plek kan zondagmiddag worden overgedragen aan LSC1890, als die ploeg verliest van FC Burgum.

Verbazing

Furda had met verbazing kennis genomen van het besluit van Jubbega. "We hebben onlangs nog tegen ze gespeeld en toen gaf iedereen aan dat ze het seizoen gewoon zouden afmaken. Eigenlijk vind ik dat het niet kan," aldus Furda.
Door het terugtrekken van Jubbega uit de competitie degradeert er dit seizoen nog maar één ploeg rechtstreeks uit de 1e klasse I. Alcides en LSC 1890 hadden voor dit weekend evenveel punten (negen), maar het doelsaldo van de Meppelers is iets beter.

Open wedstrijd

Alcides gaf de gasten uit Drachten meer dan goed partij. In een open wedstrijd kregen beide ploegen genoeg kansen om de score te openen. Voor de gasten kreeg spits Anton Vredevoort de beste mogelijkheden, maar Alcides-doelman Rick Loek speelde een uitstekende wedstrijd.
Aan de andere kant stak ook zijn collega-doelman Emile Peters in blakende vorm. Twan van der Kamp, Naoufal Essayah, Glenn Arts en Milan Ronkes zagen hun doelpogingen door Peters gekeerd worden.

Wissels maken het verschil

De wissels van Drachtster Boys brachten ruim een kwartier voor tijd de beslissing. Paulus Paulusma kon ongehinderd voorzetten en Erik Barelds kopte, geheel vrijstaand, de winnende 0-1 binnen.
In de slotfase ging de thuisclub op zoek naar de verdiende gelijkmaker, maar weer voorkwam Peters dit door een paar goede reddingen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.