'Met mijn piepjesvlag kan ik de scheidsrechter goed assisteren'

Assistent-scheidsrechter René Broekman is te gast in de Onze Club Podcast
© RTV Drenthe / Tom Meijers
Dit voetbalseizoen komt RTV Drenthe elke dinsdagmiddag met de Onze Club Podcast. Een audioshow over amateurvoetbal in Drenthe én het gelijknamige tv-programma van de provinciale omroep.
Deze week is René Broekman te gast. Assistent-scheidsrechter op het hoogste amateurniveau van Nederland. Zo stond Broekman dit seizoen langs de lijn te shinen bij de Katwijker derby tussen vv Katwijk en Quick Boys. De in Beilen woonachtige vlaggenist geniet er met volle teugen van.

'Ik heb een knopje op mijn vlag'

In de Onze Club Podcast gaat Broekman in op zijn rol als assistent, maar geeft hij ook vooral aan alle luisteraars mee wat hij als grensrechter wel en niet mag doen. "Vanaf de middellijn tot de doellijn geef ik de inworpen aan, maar over de middellijn moet de scheidsrechter dat alleen doen", zegt hij.
Maar niet alleen bij een inworp schakelt Broekman in. "Je levert als neutraal trio een teamprestatie, dus je probeert elkaar waar nodig te helpen. Dat kan middels de headphones, maar ook door het knopje op mijn vlag te gebruiken. Als er een overtreding gemaakt wordt en ik vind het een overtreding, dan druk ik op dat knopje. Als de scheidsrechter twijfelt, kan de trilling hem over de streep trekken om toch te fluiten."
Tekst gaat verder na de video:
René Broekman is grensrechter in de tweede divisie: 'Ik heb een piepjesvlag'
De oren van verhalenmaker Stijn Steenhuis klepperen: "Dit is echt nieuw voor mij. Er gaat een wereld voor mij open." Verwonderd praat hij de luisteraar deze week bij over de in- en uitgaande transfers in het Drentse amateurvoetbal. Zo heeft LTC zich op de transfermarkt geroerd. Hoofdtrainer Germain Beck kondigt op sociale media de komst van Robert Hamming aan, maar kan sterkhouder Romano Djababoe weleens kwijtraken. Het gerucht gaat dat hij in gesprek is met Asser Boys, dat met nieuwe hoofdtrainer Nick Modderman in het volgende seizoen veel meer wil dan de gedeelde laatste plaats in zaterdag 5E.
VV Hoogeveen blijft bedrijvig. Van Emmen O21 komt naast Stefan Kuik ook Kyron van der Kaap over en ook een international van Bonaire heeft voor de blauw-witten gekozen. Vleugelverdediger Marshelon Pourier wisselt Be Quick uit Groningen in en mag zich de reserve-aanvoerder van zijn thuisland noemen. "Tot slot. Slecht nieuws voor jouw hoofdtrainer Kenny Koning, Tom. Aanvaller Jens van der Woude en Fabian Staal volgen Jos Lamain van FC Zuidlaren naar Gorecht", aldus Steenhuis.
Sidekick en vv Valthermond-verdediger Tom Meijers is deze week op zoek naar het Drentse degradatiespook. Op welke sportvelden waart hij rond? Onder meer in Meppel bij Alcides, maar ook in Westerbork bij VKW is hij gespot. vv Dwingeloo staat mogelijk dit weekend op het programma en ook vv Nieuw-Roden is allerminst zeker van handhaving. En zij zijn niet de enige, oftewel het degradatiespook kan het nog druk krijgen in onze provincie.

Meepraten via de OCP-app

Vorig seizoen werd de Onze Club Podcast-app geïntroduceerd voor alle liefhebbers die niet uitgepraat raken over het amateurvoetbal in Drenthe. De app telt inmiddels meer dan honderdvijftig leden uit het Drentse amateurvoetbal. Wil je ook meepraten? Dat kan. Tik de host of de sidekick aan op sociale media en je wordt toegevoegd aan de Onze Club Podcast-app of klik op deze uitnodigingslink.

Abonneer je op deze podcast

Mis niets van het Drentse amateurvoetbal en abonneer je op de Onze Club Podcast. Die is te vinden in je favoriete podcast-app. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren op Spotify, iTunes of Apple Podcasts. Daar kun je je ook abonneren, zodat je geen aflevering hoeft te missen.
René Broekman (grensrechter) | S02A29 | Onze Club Podcast

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.