Winnares Drèents Liedtiesfestival alweer op de Autobahn: 'Gevoel dat ik niet geslapen heb'

Marianne Veenstra kan het niet geloven
© RTV Drenthe
Het moet allemaal nog doordringen bij Marianne Veenstra. De singer-songwriter uit Coevorden won met 't Is zo wisse (as een klontie zuut is) het Drèents Liedtiesfestival (DLF). "Het is nog zo onwerkelijk!"
Uitbrakken? Na haar glorieuze winst zit Veenstra alweer in de vrachtwagen. Niet achter het stuur; dat zou ook wat onverantwoord zijn. "Ik heb het gevoel dat ik niet geslapen heb", zegt ze met kleine oogjes, op de bijrijdersstoel ter hoogte van Münster.
On the road kan ze alles even laten bezinken. Het succes verwerken gaat vanuit de vrachtwagencabine beter dan onder de lakens. "Op den duur denk je: misschien moet ik eens gaan slapen, maar het lukte gewoon niet. Het is net alsof je boven in een achtbaan zit en je bijna naar beneden gaat. Dat gevoel. Probeer dan maar te slapen."

Het kwartje viel

De Coevordense had niet gerekend op de succesvolle afloop van het DLF. Bij het verdelen van de punten was de nummer 1-positie uit zicht, maar een omwenteling volgde. "Ik keek naar het scorebord en zei tegen m'n gitarist: dit red je niet meer." Daarna kroop Veenstra langzaam maar zeker omhoog, met de hoogste eindnotering als gevolg.
Dat besef leverde totale verwarring op. "Ik was nog aan het rekenen, maar ik kon het niet meer. Uiteindelijk viel het kwartje."
Veenstra duikt morgen de studio in om 't Is zo wisse (as een klontie zuut is) op te nemen. Verder mag ze het Nedersaksisch vertegenwoordigen op het Europees Songfestival voor Minderheidstalen in Udine (Italië). En ze is de Drentse afgevaardigde voor het Regio Songfestival.
Het zijn nieuwe hoogtepunten in wording. Maar ook iets wat later komt. Eerst met volle teugen genieten van de zoete nasmaak van gisteravond. "Hij kan van m'n bucketlist. Niet te bevatten."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.