Tompouce eten en toch schone handen: dit is hoe je het doet

Zie deze lekkere brok maar eens te eten zonder rommel
© ANP/Hollandse-Hoogte/Nico Garstman
Tijd om een van de grootste problemen van Koningsdag aan te pakken. Want sinds de geboortedag van Willem-Alexander op 27 april 1967 is het eten van een oranje tompouce een traditie geworden. Je mag het koninklijke gebakje ook tompoes noemen, trouwens. Maar oranje of niet: de kleddervraag komt net zo vaak terug als de tompouce gegeten wordt.
Want hoe eet je in koningsnaam zo'n oranje tompouce zonder je handen, gezicht, kleren en tafel onder te smeren?
Er zijn heel veel mogelijkheden, al werkt de simpelste manier niet. Gewoon met de handen vooraan beginnen, of als je het iets netter wil doen met een vorkje: bereid je voor op een vloedgolf gele kledder die zijn weg zoekt naar alle plekken waar je het niet wil hebben.
Wees gerust: er zijn oplossingen. Met bijbehorende namen: de kantelaar, de splitter, de happer. En de fijnste methode is waarschijnlijk die van de dakdekker. Bekijk in de video van het tv-programma Het Instituut (2016) de beste oplossing voor jou.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.