Verliezend Noordscheschut raakt koppositie kwijt aan Drenthina

Drenthina heeft de koppositie overgenomen van Noordscheschut in de 2e klasse J
© vv Drenthina
VOETBAL - Drenthina is de nieuwe koploper in de 2e klasse J van het zaterdagvoetbal. De ploeg van trainer Robert Oosting won zelf met 1-0 van Achilles 1894 en zag de koploper - tot gisteren - Noordscheschut op eigen veld verliezen van degradatiekandidaat Bedum (2-3).
De club uit Emmen heeft nu 45 punten uit 22 wedstrijden en Noordscheschut heeft één punt minder. Er zijn nog vier speelronden in de 2e klasse J.
Drenthina verkeert al maanden in bloedvorm. De groen-witten zijn al sinds 18 november ongeslagen en wonnen 11 van de laatste 14 duels. Tegen Achilles 1894 werd Jan Jaap Wever de matchwinner. Halverwege de eerste helft scoorde de aanvaller de enige treffer van het duel, waardoor Achilles 1894 nog altijd naar beneden moet kijken en allesbehalve veilig is.
Noordscheschut leed de tweede nederlaag in de afgelopen vier duels. Na het 3-1 verlies bij Achilles 1894 werd er gisteren op eigen veld verloren van Bedum. Treffers van Ramon Brakel en Bjorn Schonewille konden dat niet voorkomen. Bedum scoorde namelijk drie keer.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.