Parzyszek en Heylen steunen trainerswissel en houden hoop: 'Gekkere dingen meegemaakt'

Piotr Parzyszek
© RTV Drenthe
VOETBAL - Het zal niemand verbazen dat Piotr Parzyszek en Michaël Heylen, sportief gezien, niet heel rouwig waren om het ontslag van trainer Fred Grim. Beide routiniers zaten de laatste maanden vaker dan hun lief was de reservebank warm te houden.
"De keuze van de trainer moet je respecteren. Dat hebben we ook gedaan, maar lastig was het wel", aldus de twee routiniers. "Ik vind dat ik veel eerder weer een basisplaats had moeten krijgen", zegt Parzyszek die na negen duels op de bank eindelijk weer in de basis mocht starten. Het heeft me best pijn gedaan. Helemaal toen ik afgelopen maandag bij Jong AZ als topschutter ineens derde spits bleek en pas in de 90e minuut mocht invallen bij een achterstand van 3-2.'
De Belgische verdediger en Poolse aanvaller hadden gehoopt dat de trainerswissel tegen MVV had geleid tot het gewenste effect, maar dat lukte niet. FC Emmen verloor met 1-3.

'Onnodig'

"Onnodig", zo vond Parzyszek. "Niet voor het eerst dit seizoen. Er was eigenlijk niet zoveel aan de hand. We speelden een redelijke eerste helft waarin we eigenlijk een marge van twee doelpunten hadden moeten hebben en in de tweede helft is hun eerste schot op doel meteen raak. Daarna bleek dat het zelfvertrouwen enorm broos is en dat de negatieve spiraal lastig in één keer te doorbreken is."

'Ik zal alles geven'

"Door de nederlaag zijn we afhankelijk van andere ploegen om de play-offs te halen, maar ik weiger om de handdoek te gooien", vervolgt de nummer 9. "Ik ben ervan overtuigd dat wij alle vier resterende duels kunnen winnen en laten die clubs om ons heen dat dan ook maar eens doen. Ik moet dat allemaal nog maar eens zien, maar één ding staat als een paal boven water en dat is dat ik alles zal geven zolang ik bij deze club onder contract sta."
De tekst gaat door onder de video...
Piotr Parzyszek: 'Het heeft me wel pijn gedaan'

'Marc heeft ons goed voorbereid'

Michaël Heylen deelde na afloop van het duel tegen MVV een compliment uit aan Marc Hegeman, die sinds het ontslag van Grim voor de groep stond terwijl Alfons Arts en Michel van Oostrum op de achtergrond stonden te popelen om van start te gaan. "Marc heeft ons prima voorbereid op het duel en het ging ook zeer behoorlijk. We scoorden op een mooi moment en op een geweldige manier de 1-0, maar na de gelijkmaker gingen de koppies bij enkele spelers hangen. Dat mag niet gebeuren. Het was 1-1 en we zaten nog volop in de wedstrijd."

'Bij Sparta pakte de trainerswissel goed uit'

De grote vraag is natuurlijk of de clubleiding de beslissing om afscheid te nemen van Grim niet eerder had moeten nemen, want met nog vier duels te gaan komt er wel heel veel druk op de nieuwe trainer(s). "Ik heb bij Sparta meegemaakt dat het goed uitpakte bijvoorbeeld, maar dat zullen we snel genoeg weten. Als spelersgroep hebben we maar één ding te doen en dat is alles geven en het maximale eruit halen. We mogen de moed niet opgeven. Er kan nog van alles gebeuren. Ik heb gekkere dingen meegemaakt."
Michaël Heylen: 'We mogen de moed niet opgeven. Er kan nog van alles gebeuren.'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.