Winnaar eetwedstrijd Hoogeveen krijgt elfde tompouce net niet weg

Per drie minuten een tompouce naar binnen werken en dat een half uur lang. Geen probleem voor John Witte. Met zijn eettalent wint hij de tompouce-eetwedstrijd in Hoogeveen. "Het ging soepel."
Combineer een enthousiaste kledingwinkel, een bevriende bakker en Koningsdag, en voilà: daar is een tompouce-eetwedstrijd. En die kan rekenen op flink wat belangstelling. Als de taartdozen worden geopend, staan er tientallen toeschouwers te kijken naar de schrokoppen in de Hoofdstraat.

Dapper

Zij zien hoe in moordend tempo de ene na de andere oranje tompouce wordt verorberd. "Ze doen aardig dapper hun best", constateert bakker Bas Plaizier. "Want het lukt mij niet." Zelf was-ie naar eigen zeggen tot vier gekomen. "Maar dan ben je het ook echt zat."
Vier? Aan de wedstrijdtafel wordt daar om gelachen, voor zover het bunkeren dat toelaat. Bij nummer zeven liegt John Witte dat ze nog prima smaken. Maar hij moet door, concurrent Bart zit hem op de hielen. Met een besmeurd gezicht en plakkerige handen zet Witte de strijd voort.

Bitter na het zoet

In een doos zitten tien tompouces, met het eind van de wedstrijd in zicht moet de koploper een gebakje van een concurrent pakken. Terwijl er afgeteld wordt, schuift hij het laatste stuk naar binnen. Eindstand: 10,5. Precies een meer dan zijn rivaal.
Na een kwartier wordt hij door Mark van der Zee van kledingwinkel De Jongens officieel tot winnaar uitgeroepen, aangezien hij de taartjes binnen heeft weten te houden. Een belangrijke voorwaarde voor de titel. Naast de titel wint Witte een kledingcheque. Hij is tevreden. "Het ging soepel, proost hé", zegt hij terwijl hij een oranjebittertje achterover tikt.
John Witte eet elf tompouces in half uur en wint wedstrijd

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.