Koning kan terrasje pakken in Emmen: 'Maken graag een extra plankje'

Zoer verheugt zich op een bezoek van de koning
© RTV Drenthe
Zijn terras moet langere tijd dicht blijven, toch lijkt het een onvergetelijke Koningsdag te worden voor Nick Zoer van café De Brasserie. Hij mag 250 genodigden, voor wie zaterdag 27 april ook een heugelijke dag is, verwennen met een gebakje, drankje en borrelplank met Drentse specialiteiten.
Op een zaterdag in april is het normaal gesproken goed vertoeven op de terrassen in Emmen. Met wat fortuin komt het voorjaarszonnetje dan al om de hoek kijken. Vanwege Koningsdag is het echter verboden om een terrasje te pikken in de binnenstad. Maar Zoer had het geluk aan zijn zijde.
In het draaiboek is een plekje ingeruimd voor zijn café De Brasserie. En dat geldt ook voor café De Zwetser. Op hun gezamenlijke terras mogen 250 uitverkorenen plaatsnemen. Pal naast de koninklijke route. Mensen die jarig zijn, een lintje hebben gekregen of net als Willem-Alexander en Maxima zijn getrouwd op 02-02-2002.

Mooiste plekje

En wellicht komt de koning in een hongerige bui ook aanschuiven. "Als die hier komt zitten, dan maken we graag een extra plankje", verkneukelt Zoer zich. "Er is natuurlijk altijd plek voor hem." Of hij mag aanschuiven in een goudomrande fauteuil, is nog de vraag. "Ik zou 'm wel op het mooiste plekje van het terras neerzetten. Daar, onder de boom."
Lees verder onder de foto
Een nu nog leeg terras van De Brasserie
© RTV Drenthe
De opdracht om 250 gasten een culinair hoogtepunt te bezorgen, is een opgave. Maar zeker wel te behapstukken, vult Zoer aan. "We zijn gewend aan grote groepen en beschikken over voldoende ervaring om het in goede banen te leiden."
En als de uittocht van de koninklijke familie is begonnen, in de loop van de middag, mag Zoer zijn terras weer openen voor iedereen. Als vanouds en vertrouwd. "We zorgen er met z'n allen voor dat het terras weer staat zoals normaal. Het kan zomaar extra druk worden richting de avond."
Koning kan terrasje pakken in Emmen: 'Maken graag een extra plankje'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.