De oranjezon breekt door op Koningsdag

Zo'n zonsopkomst zou geweldig zijn
© Josefien Spoelder
Een weersverwachting is natuurlijk nooit helemaal zeker, maar voor Koningsdag zit er echt wel een weersverbetering in en die zou toch meer dan welkom zijn na al die nattigheid.
Onze weervrouw Grieta Spannenburg laat weten dat de Koningsdag nog wat fris en nat aanvangt.

Verandering

"In de Koningsnacht koelt het af naar 3 tot 5 graden met nu en dan lichte regen", zo meldt ze. Maar daar komt snel verandering in. Volgens Grietta drijft mildere lucht de kilte naar een verleden en wordt het in ieder geval een stuk warmer dan we de laatste tijd gewoon zijn.

Warmer

"In de warme lucht loopt de temperatuur op tot rond 17 graden en er is regelmatig ruimte voor zonneschijn", vervolgt ze verheugd. Er kan nog wel een bui vallen, maar dan is onze vorst met zijn gevolg al uit het straatbeeld van Emmen verdwenen. Die ene bui valt hoogst waarschijnlijk in de avonduren.

Droog

"We zitten eigenlijk nog iets te vroeg in de week om een goede verwachting te geven, dat kan iedere dag dichterbij iets beter. Het kan dus zijn dat er toch zaterdag overdag nog een bui valt, maar de modellen wijzen er voorlopig op dat dit pas in de avond gebeurt. De wind is zwak tot matig uit oostelijke hoek, die is dus ook geen spelbreker, eigenlijk ziet het er wel goed uit".

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.