Alfons Arts: 'Als we winnen moet dat goed genoeg zijn'

Alfons Arts rekent erop dat een overwinning genoeg is voor de play-offs
© RTV Drenthe
VOETBAL - FC Emmen-trainer Alfons Arts weet dat er verschillende scenario's zijn om vanavond de play-offs te halen. Maar een overwinning op De Graafschap moet volgens Arts genoeg zijn.

Scenario's

Er bestaat zelfs een scenario dat als MVV de laatste periode wint en dan is een overwinning van FC Emmen niet voldoende om het toetje van het seizoen te halen. "Ik ben niet met die scenario's bezig", legt Arts uit. "Ik ga er gewoon van uit dat een overwinning genoeg is om maandag of dinsdag weer in actie te komen."
Arts heeft maandag nog wel de wedstrijd tegen Den Bosch uitgebreid besproken. "Er ging toch nog veel mis, dat moet vanavond tegen De Graafschap wel beter. Met name organisatorisch", legt Arts uit.

Sterkste opstelling?

De Graafschap is al geplaatst voor de play-offs en het is maar de vraag of de ploeg uit Doetinchem in de sterkste opstelling in Emmen verschijnt. Arts: "Ze hebben wat ervarener, oudere jongens. Maar misschien dat ze op het kunstgras wat rust krijgen. Daar zou ik geen risico mee nemen. Maar ze beginnen hier heus wel met een goede ploeg hoor."
Met een eventuele tegenstander in de play-offs is Arts niet bezig. De kans is groot dat de verliezer van het duel FC Groningen tegen Roda JC de tegenstander van FC Emmen wordt.
Maar zelfs als FC Emmen ruim voor staat tegen De Graafschap, kijkt Arts niet naar de Euroborg. "Daar houd ik me niet mee bezig. We zijn aangesteld om de play-offs te halen en dat is het enige dat telt. Om 22.00 uur zien we wel wie de tegenstander is."

Het mooiste wat er is

FC Emmen speelt vanavond, weer, een finale. De laatste weken moest de ploeg van Arts steeds winnen om zicht te houden op de play-offs. "Maar dat is het mooiste toch, hier doe je het allemaal voor."
FC Emmen tegen De Graafschap is vanavond, vanaf 19.30 uur te beluisteren op Radio Drenthe. De wedstrijd begint om 20.00 uur.
Alfons Arts: 'Als we winnen moet dat goed genoeg zijn'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.