Winkeliersvereniging Emmen trots op Koningsdag en hoopt op meer toeristen

Het centrum van Emmen een dag na Koningsdag
© RTV Drenthe/Hjalmar Guit
De Ondernemersvereniging Emmen Vlinderstad (OEV) is blij met de manier waarop Emmen zich tijdens Koningsdag aan Nederland heeft gepresenteerd. De club van winkeliers uit de binnenstad hoopt dat meer dagjesmensen en toeristen nu ook een bezoekje zullen brengen aan de stad.
Ruim 2,2 miljoen mensen zagen gisteren op televisie hoe de koninklijke familie door het centrum van Emmen wandelde. Nog eens 30.000 zagen het met eigen ogen, langs de route in de binnenstad. Aan aandacht dus geen gebrek.

Veenarbeiders en kroketten

Koning Willem-Alexander en zijn familie kregen tijdens hun wandeling door de stad verschillende uithangborden van Emmen en Drenthe voorgeschoteld. Soms figuurlijk, met levende standbeelden van hunebedbouwers en veenarbeiders, en soms letterlijk, met een zelfgemaakte kroket van KrokettenKunst.
Al met al staat Emmen er volgens centrummanager Laurens Meijer van de ondernemersvereniging goed op na Koningsdag. "Ik denk dat mensen echt een heel positief beeld hebben gekregen van Emmen en onze omgeving", zegt Meijer.

Vruchten plukken

Tijdens het bezoek van de koning is er volgens de centrummanger relatief weinig aan de strijkstok van ondernemers in de binnenstad blijven hangen. Meijer: "Op zo'n dag met zoveel publiek ga je niet zo snel meer winkelen. Je komt voor het evenement. Maar we hopen er de komende tijd de vruchten van te plukken."
Aan het einde van zijn bezoek liet koning Willem-Alexander weten dat er een zaadje bij hem was geplant. Emmen en Drenthe zijn deel van zijn hart geworden en daarbij citeerde hij zanger Daniël Lohues. "Iedere keer als ik terugkom in de provincie of in Emmen, dan zeg ik: hier kom ik weg."
De koning lijkt dus al om. Nu de rest van Nederland nog. Meijer: "Ik hoop dat er ook een zaadje is geplant in de hoofden van mensen", zegt Meijer. "Zodat mensen die Koningsdag hebben gezien de komende zomer eens naar Drenthe zullen gaan en daar Emmen in meenemen."
Winkeliersvereniging trots op Koningsdag in Emmen

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.