Opa Rens (65) 'moest en zou' ondanks ongeluk kleindochter zien op Koningsdag

Rens Weitering met zijn kleindochter Kirsten Alting
© RTV Drenthe
Voor Rens Weitering was Koningsdag gisteren in Emmen anders dan alle voorgaande jaren. Niet alleen vanwege het koninklijk bezoek of vanwege het optreden van zijn kleindochter Kirsten Alting als kinderburgemeester. Weitering liep een lichte hersenschudding op nadat hij een omvallende paal op zijn hoofd kreeg. "Ik zei tegen de arts: 'Wat jullie ook willen, ik ga naar mijn kleindochter'."
Klaar voor de grote dag van zijn kleindochter, liep Weitering gisterochtend vroeg door Emmen. "Ik liep met mijn dochter en kleindochter langs een bushokje en daar stond een paal tegenaan. Die viel om, maar dat zag ik niet." De paal raakte het hoofd van Weitering waardoor hij ineen zakte en kort buiten bewust zijn raakte. "Mijn dochter ving me op. Mijn kleindochter raakte in paniek."

Koning ontvangen

Nadat de hulpdiensten arriveerden, spoorde Weitering zijn kleindochter aan verder te lopen. Haar stond immers een belangrijke taak te wachten: de koning welkom heten. Weitering werd met ambulance naar het ziekenhuis gebracht. "Daar ben ik onderzocht en toen bleek dat ik een lichte hersenschudding heb opgelopen."
Het advies van de arts is duidelijk: rust houden en de dag verder thuis doorbrengen. Maar daar gaat Weitering niet in mee. "Mijn kleindochter is maar één keer kinderburgemeester en de koning is nu in Emmen. Dus dat liep uit op een lang gesprek en een weerwoord van mij. Ik zei: 'Wat jullie ook willen, ik ga naar mijn kleindochter'."

Met paracetamol op naar kleindochter

"Ze hebben me toen goed onderzocht en als ik me redelijk goed voelde en paracetamol nam mocht ik toch nog bij mijn kleindochter kijken." Weitering is dolblij dat hij toch kon zien hoe Kirsten het er vanaf bracht. "Kirsten komt veel bij ons en ik wilde haar graag zien. Ze was zo in paniek en ik wilde dat ze kon zien dat het goed met me ging."
Ondanks het ongeluk kijkt Weitering terug op een mooie Koningsdag. "Het was zo mooi om mijn kleindochter te zien, prachtig. En ik ben verder goed opgevangen en geholpen door omstanders."

Om de twee uur wakker

Bij thuiskomst moet Weitering toch echt rust houden en zichzelf goed in de gaten houden, adviseerde de arts hem. "Ik moet om de twee uur wakker gemaakt worden. Ik ga straks lekker de bank op."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.