Thea haalt opgelucht adem: IJslands paard Iskaldur is terecht

Iskaldur stond bij Stal Vosbergen in Eelde
© RTV Drenthe
Het paard Iskaldur is weer terug bij zijn baasje. Thea uit Eelde heeft woensdagmiddag de ijslander weer op kunnen halen van zijn verstopadres. Ruim een week eerder werd het paard gestolen bij Stal Vosbergen in het dorp.
Het paard moest snel worden gevonden, omdat het medicijnen en het juiste dieet nodig heeft. Samen met de dierenambulance en politie wist Thea Iskaldur weer in haar armen te sluiten.

Niet meer de wei in

Nu het dier gered is kan het echter niet terug naar Stal Vosbergen. "Vanwege de toestand van de dievegge is het niet mogelijk om terug te gaan naar zijn oude stal, de kans op herhaling is te groot", laat Thea weten. Ze had direct al een vermoeden wie het paard mee had genomen, maar ze wist nog niet waar het paard was.
"Hij kan nu niet meer de wei in met zijn vriendjes van de ijslanderkudde." Volgens Thea kan Iskaldur de stress niet aan van het mogelijk weer verdwijnen. "Net als wij en de andere mensen van de stal."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.