Deels ingestorte houten Boazbrug in Meppel gaat plaatsmaken voor stalen versie

De Boazbrug ligt eruit, nadat vorig jaar de bovenkant instortte
© RTV Drenthe / Stefan Klomp
De houten Boazbrug in Meppel, of wat daar van over is, gaat plaatsmaken voor een nieuwe stalen brug. De bovenkant van de brug stortte begin vorig jaar naar beneden door houtrot, en sinds vorig jaar mei kunnen fietsers en voetgangers deze brug niet meer oversteken.
De gemeente deed onderzoek op welke wijze de brug hersteld kan worden, of dat die helemaal vervangen moet worden. Uit dat onderzoek blijkt nu dat een nieuwe stalen brug op lange termijn het voordeligst is. De houten delen van de brug die nu nog overeind staan, zijn maar beperkt te hergebruiken.
De nieuwe brug moet voor de start van het vaarseizoen van volgend jaar af zijn. Voor de vervanging van de brug heeft de gemeente 900.000 euro uitgetrokken.
Het bruggetje uit 1992 is een populaire fietsverbinding tussen het centrum en woonwijk de Koedijkslanden. Fietsers en voetgangers moeten nu een brug verderop gebruiken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.