Johan Vlemmix vestigt hoop op Willem-Alexander en komt met 'koninklijke poepdoos' naar Emmen

Johan Vlemmix bij zijn 'koninklijke poepdoos'
© Omroep Brabant
Waar de koninklijke familie Koningsdag ook viert, elk jaar is Johan Vlemmix erbij. De Brabantse entertainer is misschien wel de grootste oranjefan van ons land en ook zaterdag in Emmen is hij erbij. Geheel in Johan Vlemmix-stijl, gebeurt dat niet bepaald onopvallend. Hij heeft de koninklijke koets laten namaken, mét ingebouwd toilet. Vlemmix hoopt vurig dat koning Willem-Alexander er gebruik van zal maken.
"Een kleine of grote boodschap? Het maakt allemaal niet uit", glundert Vlemmix triomfantelijk.

Toilet-koets ook voor praktische redenen

Dat hij voortaan over een koets met toilet beschikt als Koningsdag is aangebroken, heeft ook een praktische reden, zo legt hij uit. "Ik ga al jaren de avond van tevoren naar Koningsdag. Probleem daarbij is dat je vaak je plekje kwijtraakt wanneer je moet plassen. Nu kan ik met de gordijntjes dicht ook zelf even gebruik maken van de koninklijke poepdoos", zegt hij tegen Omroep Brabant.
Niet alleen de ludieke koets zal zaterdag in Emmen te zien zijn, dat geldt ook voor een enorm houten paard voor de koets. "Hij kan zelfs bewegen", verklapt de Koningsdag-liefhebber. Nu is het alleen nog hopen op een mooi plekje langs de route in Emmen, waarbij hij hoopt op een beetje hulp van Emmenaren. "Dat zou fantastisch zijn", zegt hij,
Maar bovenal hoopt Vlemmix op koninklijk bezoek in de koninklijke poepdoos. Als de entertainer de deur van de koets opent, wijst het zich vanzelf. Het toiletje is gemaakt van een oranje stoel, met onder het zitvlak een emmer gemonteerd. Ook oranje overigens. Een rol wc-papier en oranje droogdoek maken ook deel uit van de basisvoorzieningen. "Je kunt er mooi gaan zitten, het klepje gaat open, dan volgt de boodschap. Daarna de handjes schoonmaken en klepje weer dicht. En de boodschap is weer gedaan."

Vlemmix is er klaar voor

Of er daadwerkelijk iemand van de koninklijke gebruik maakt van het provisorische toilet, kan Vlemmix slechts hopen. In voorgaande jaren kwam er volgens hem altijd wel iemand van de Oranjes langs om hem te begroeten. En mocht dat koning Willem-Alexander zelf zijn, dan is de Brabander er klaar voor.
"Als de koning komt, zeg ik: mocht u even een boodschap moeten doen, dan is dat mogelijk. Alles staat klaar. Een boodschap van de koning is altijd goed."
Koningsdag-fan Johan Vlemmix met wc-koets naar Drenthe

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.