Dit doet RTV Drenthe op Koningsdag

Zo ziet Koningsdag 2024 er bij RTV Drenthe uit
© ANP/ Remko de Waal
Nog even en alle ogen zijn voor één dag op Emmen gericht, als de koning zaterdag zijn verjaardag in Drenthe viert. Lees hier de programmering van RTV Drenthe voor Koningsdag 2024.
Radio Drenthe zendt samen met lokale omroep ZO!34 vanuit Emmen van 09.00 uur tot 15.00 uur een Koningsdagprogramma uit. De presentatie wordt gedaan door René Steenbergen en Paula Keizer. Onze verslaggevers zijn onder andere aanwezig bij de aankomst van de koninklijke familie, staan langs de route en bezoeken allerlei activiteiten in de stad.

Live vanuit het Atlas Theater

Vanaf 10.30 uur zendt RTV Drenthe ook op tv uit. De uitzending begint bij het Atlas Theater in Emmen, waar we directeur Machteld van der Werf spreken. Vanaf 11.00 uur tot 13.00 uur schakelen we over naar de NOS.
Vanaf 13.00 uur pakken we onze eigen extra uitzending weer op, die wordt gepresenteerd door Herma Boer. Hierin is onder andere een citymarketeer te gast, die eerder betrokken was bij de voorbereidingen voor Koningsdag. Ook zijn onze verslaggevers aanwezig die de sfeer proeven op het Raadhuisplein en lopen we mee met het koninklijk gevolg.

Terugblik

Aan het einde van de middag, van 17.00 uur tot 17.45 uur blikken we in een tv-uitzending met verschillende tafelgasten terug op de dag. Onder andere burgemeester Eric van Oosterhout schuift aan. De presentatie van deze uitzending is in handen van Judith Regendorp.
Op de site en in de app is het laatste nieuws natuurlijk ook te volgen. Daar houden we op Koningsdag een liveblog bij en volgen we het bezoek op de voet met de vrolijkste foto's, de laatste video's en nieuws.

Koningsdagjournaal

In de aanloop naar Koningsdag in Emmen volgt RTV Drenthe de voorbereidingen op de voet. In het koningsdagjournaal Drenthe kleurt Oranje, laten we zien hoe Drenthe zich opmaakt voor deze speciale dag en tellen we af naar zaterdag.
Het Koningsdagjournaal is van maandag 22 april tot en met vrijdag 26 april te zien, aansluitend op Drenthe Nu.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.