Theaterspektakel Atropos van Peergroup krijgt vorm: decor van vier kilometer steigerbuis

Artistiek leider Dirk Bruinsma met een aantal jonge acteurs om zich heen
© RTV Drenthe / Mathijs Renkema
In Theaterschuur Linde gaf de Peergroup vanmiddag een presentatie over het aanstaande theaterspektakel Atropos. In Koekangerveld in De Wolden komt een grote afvalkathedraal, die als een 'puist in het landschap' moet komen te staan.
"Extreem spannend", noemt artistiek leider Dirk Bruinsma de presentatie. "Het voelt toch als de geboorte van een nieuw stuk." Inmiddels wordt er al druk gerepeteerd. Met veel jong talent en spelers uit de regio. "In totaal zestig man", zegt Bruinsma. "En er kunnen nog mensen bij komen. Aanmelden kan via onze site."

Kilometers steigerbuis

De bedoeling is dat het stuk Atropos op 31 mei in première gaat. Daarvoor moet er nog aardig wat gebeuren, want de afvalkathedraal, een constructie met liefst vier kilometer aan steigerbuis is niet zomaar gebouwd. "Het wordt gebouwd met de hulp van regionale bouwbedrijven", zegt Bruinsma. "Dat gebeurt op een ondergrond van 221 betonplaten, anders zakt het zo het weiland in."
De maquette van het enorme decor
© RTV Drenthe / Mathijs Renkema

Jong talent uit de regio

In het kader van Wiede Wold (het cultuurproject in het kader van cultuurgemeente De Wolden) is jong talent uit de regio opgetrommeld. Dat gebeurt ook in samenwerking met Garage TDI, waar jong talent wordt klaargestoomd voor een theateropleiding.
Eén van hen is Jasmijn van Hoorn uit Rolde. Zij vindt vooral de omvang van het stuk indrukwekkend. "Dat je dit met zo veel verschillende mensen mag doen en dat het zo groot is, dat maakt het leuk."

Godin

Atropos gaat over een mysterieuze godin die de levensdraad van de mens doorknipt zodra zijn lot bezegeld is. De voorstelling gaat over omgaan met verlies van dat wat je dierbaar is. Over loslaten van datgene wat je kent om te worden wie je wil zijn.
Aftrap voor theaterspektakel Atropos in theaterschuur Linde

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.