'Stukje erkenning': negen Drentse restaurants in gids GaultMillau

Chefkok Herco van Arragon aan het werk in De Keuken van Arragon
© Eigen
Restaurant De Vlindertuin in Zuidlaren is opnieuw beoordeeld als het beste restaurant van Drenthe. In restaurantgids GaultMillau krijgt het etablissement van Jilt en Froukje Cazemier 16,5 van de maximaal 20 punten. Naast De Vlindertuin staan nog 8 andere Drentse restaurants in de lijst.
Daar zitten geen nieuwkomers tussen, maar wel twee stijgers. Restaurant Poortman in Veeningen krijgt dit jaar 13,5 punten, De Keuken van Arragon in Fluitenberg krijgt voor het eerst een beoordeling van 14 punten.
GaultMillau is een van origine Franse restaurantgids die jaarlijks een lijst maakt met de beste restaurants in Nederland. Het blad geeft daarbij maximaal 20 punten.

Beste restaurants in Drenthe:

1. De Vlindertuin, Zuidlaren (16,5 punten)
2. De Gaffel, Valthe (14,5 punten)
3. De Keuken van Arragon, Fluitenberg (14 punten)
4. Poortman, Veeningen (13,5 punten)
5. Sukade, Meppel (13.5 punten)
6. The Black Tie, Assen (13,0 punten)
7. De Havixhorst, De Schiphorst (13,0 punten)
8. De Sluiswachter, Dieverbrug (12,0 punten)
9. De Jufferen Lunsingh, Westervelde (12,0 punten)

'Groot compliment'

"Dit is een groot compliment, een stukje erkenning", reageert de stralende gastvrouw Cynthia Busscher van De Keuken van Arragon, een van de twee Drentse stijgers. "Dit is de reden dat wij doen wat wij doen. Wij zijn gepassioneerde horecaliefhebbers en ons doel is onze gasten een fantastische avond te geven. Je bent er niet elke dag mee bezig om meer punten in de GaultMillau te krijgen, maar als je ze krijgt dan is dat toch een erkenning door kenners en dat is toch een bepaalde beloning."
In de afgelopen jaren is, ondanks het vertrek van De Groene Lantaarn en De Loohoeve uit de provincie, het aantal Drentse restaurants in de GaultMillau gestegen tot negen. Busscher omschrijft de provincie als een ondergeschoven kindje. "Ik vind dat we als Drenthe te weinig pagina's krijgen, maar we zijn als provincie goed bezig. We kennen elkaar als restaurateurs, komen bij elkaar op bezoek en zijn niet afgunstig. Dit is goed voor de regio."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.